Nederzettingen en forten in New World
7982
post-template-default,single,single-post,postid-7982,single-format-gallery,theme-elision,elision-core-1.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-4.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Blog

Nederzettingen en forten in New World

  |   New World   |   No comment
A

eternum is onderverdeelt in verschillende gebieden/regio’s, waarvan de meesten gebieden beschikken over een eigen nederzetting en fort. Het avaontuur begint op de kust van Aeternun, beter bekend als de Eternal Isle

Wat is een nederzetting (settlement)?

In een nederzetting kunnen spelers wonen, samenkomen, craften, traden/handelen, werken aan stadsprojecten en hun stad ondersteunen door het doen van factiemissies. Het is goed mogelijk dat je tijdens je avontuur dood gaat in Aeternum, daarom zullen nederzettingen dienen als onder andere respawnpunt voor spelers.

Hoe claim je een nederzetting?

Aan het begin van je avontuur moeten spelers kiezen tussen één van de drie facties (meer informatie moet nog komen vanuit New World). Wanneer je je aansluit bij een factie kan je een guild maken, of joinen. Zodra een guild is gemaakt zal deze automatisch onder de factie van de guild leader vallen. Guilds kunnen heersen over een gebied (territory), wat ook betekent dat deze guild heerst over de nederzetting of fort binnen het gebied. Wanneer een gebied nog niet door een guild is geclaimed, kan je als guild het fort binnengaan en daar een zak met geld op tafel te gooien, om het gebied te claimen. Wanneer een gebied reeds is geclaimed kan het gebied door een andere guild worden geclaimed door het voeren van oorlog. Een oorlog kan alleen plaatsvinden tussen verschillende facties.

Het verschil tussen een nederzetting en een fort

Zoals eerder benoemd is een nederzetting de plek waar spelers kunnen wonen, samenkomen, craften, traden/handelen, werken aan stadsprojecten en hun stad ondersteunen door het doen van factiemissies. Een fort binnen een gebied is de hoofdlocatie voor het verdedigen van het veroverde gebied. Het fort is de plek die andere spelers moeten aanvallen (PvP), of wat tijdens een Invasie (PvE) wordt aangevallen. Wanneer de vijandelijke guild het fort weet te veroveren, dan hebben ze de mogelijkheid om het gebied te claimen.

Gouverneur (Governor), wat is dat en hoe wordt je dat?

De leider van een guild heet een Gouverneur. Initieel is de Gouverneurde persoon die de guild opricht. Wanneer een guild een gebied claimed, zal de Gouverneur ook de persoon zijn die regeert over het veroverde gebied.

Wat kan je als Gouverneur?

Uiteindelijk is de factie waaronder een guild opereert (1 van de 3) de ware heerser over het veroverde gebied. De guilds binnen een factie maken allemaal onderdeel uit van de algehele factie. Als Gouverneur heb je de taak om een gebied te verdedigen in tijden waarin dit nodig is. Daarnaast is de Gouverneur ook verantwoordelijk voor het upgraden en handhaven van de kwaliteit van leven in een nederzetting. Dit kan worden gedaan door het starten van stadsprojecten, die er weer voor zorgen dat je nederzetting blijft groeien. Belangrijk is dat je als gebied ook belasting betaalt aan je factie. Om dit onderhoud te betalen aan de factie, zal de Gouverneur belastingen en heffingen moeten vragen aan de bewoners, én reizigers die slechts op bezoek zijn. Deze belastingen kunnen worden toegepast op het craften, handelen en de huizen van spelers.

Natuurlijk wil je als Gouverneur mensen lokken naar je gebied. De Gouverneur kan de nederzetting aantrekkelijker maken door te focussen op specifieke upgrades binnen een nederzetting!

Wat is een Consulent (Consul)?

Natuurlijk ben je als gouverneur druk genoeg. Daarom kan je een consulent aanwijzen, die naast de gouverneur de tweede belangrijkste persoon is binnen een nederzetting. Een guild kan één of meerdere consulenten hebben. Consulenten hebben bijna dezelfde machtigingen en bevoegdheden als een gouverneur binnen de guild en gebied waarover ze regeren. De consulent is zeker noodzakelijk in de afwezigheid van de gouverneur omdat veel taken van een gouverneur overgenomen kunnen worden in tijden van nood!

Upgraden van een nederzetting

Een crafting- en refining station binnen een nederzetting kunnen worden geupgrade. Het upgraden van deze stations zorgt ervoor dat spelers hogere kwaliteit en sterkere items kunnen craften. Binnen een nederzetting is er ook sprake van “Lifestyle Buffs”, deze worden beheerd door de gouverneur. Lifestyle Buffs zijn sterke, langetermijnbonussen voor dingen zoals craften en combat, en zijn alleen van toepassing voor inwoners van het gebied.

Inwoners zijn mensen die een huis hebben binnen een gebied. Wanneer een speler geen huis heeft binnen de nederzetting, dan zullen ze niet kunnen profiteren van de Lifestyle Buffs van het gebied. Upgrades en Lifestyle Buffs worden geactiveerd door het uitvoeren van stadsprojecten, die gestart kunnen worden door de guild binnen het gebied.

Het verkrijgen van land het samenwerken met andere spelers is volgens de Lead Designer van New World de weg naar succes en dominantie.

Wat zijn stadsprojecten (Town Projects)?

Stadsprojecten zijn grootschalige activiteiten waar mensen samen kunnen werken om hun nederzetting te verbeteren. Stadsprojecten vereisen een aanzienlijke hoeveelheid inspanning en investering niet van de heersende guild, maar ook van de spelers die de nederzetting hun thuis noemen. Stadsprojecten worden geactiveerd door de gouverneur van de nederzetting of door een van de consulenten. Zodra een stadsproject wordt gestart kunnen spelers deel nemen in het project. Deze projecten/missies geven spelers onder andere XP en geld, maar belangrijker nog, de vooruitgang van de stad wordt hierdoor beter.

Een doel kan zijn om binnen de nederzetting de smederij (forge) te verbeteren, zodat de spelers die onder andere pantsers maken (Armor crafters) betere en hogere gear kunnen maken die andere spelers kunnen gebruiken tijdens hun avonturen. Dit kan worden gedaan door de “Upgrade Forge” stadsproject te starten waarbij leden van de guild kunnen samenwerken om het project succesvol af te ronden.

No Comments

Post A Comment